|
Translate
30 Σεπτεμβρίου 2009
Κωστής Παλαμάς- Το γυμνό τραγούδι (Σάτυρος)
29 Σεπτεμβρίου 2009
Θα πάω όταν γουστάρω
Λοιπόν το τραγούδι αυτό του Ντάντου το άκουσα στην εκπομπή του Ξενοφώντος Ραράκου στον Μελωδία 99.2 και αρχικά με ξένισε. Το συγκεκριμένο του μουσικό μοτίβο με έκανε να νιώθω πως το τραγούδι δεν θα τελείωνε ποτέ. Μου κόλλησε όμως ο τελευταίος στίχος "και πες στον Χάρο θα πάω όταν γουστάρω". Μετά αναθεώρησα και για ολόκληρη την τελευταία στροφή. Συνειδητοποίησα πως με είχε αγγίξει στο σύνολό του ένα βράδυ στην εθνική, ανεβαίνοντας προς Νέα Ερυθραία. Τώρα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι μου αρέσει πολύ και το αναζητώ, αλλά δεν είμαι καθόλου βέβαιος σε ποια κατηγορία μπορώ να το εντάξω. Πόση σημασία έχει όμως όλη αυτή η φιλολογία από τη στιγμή που ένα τραγούδι βρίσκει το δρόμο του μέσα σου; Καμία. Το θυμήθηκα πριν από λίγο, επισκεπτόμενος το blog του Πάνου Χρυσοστόμου.
Αυτές τις ημέρες αναμένουμε και ολόκληρο τον δίσκο του Ορέστη Ντάντου με πολύ ενδιαφέρον. Προς το παρόν αρκούμαστε στο βιντεάκι...
Λοιπόν λυπάμαι, αλλά δεν ξέρω που πάμε,
Κι αποφασίζεις,αν προχωράς ή αν γυρίζεις
Εγώ θα πάω,παίρνω ανάσα βουτάω,
Φτάνω στον πάτο,δεν είναι ωραία εκεί κάτω
Μετά ανεβαίνω,τώρα το καταλαβαίνω
Ξανά ανασαίνω,και τώρα καταλαβαίνω
Περνάς τ' άγκαθια,περνάς τ' άγκαθια
Μονάχα για την προσπάθεια
Ένα μαχαίρι,κρατεί τ' αόρατο χέρι
Και κάθε μέρα,σου λέει την ιδία φοβερά
Θα το παλέψεις,ή αλλιώς θα μου τα επιστρέψεις
Όπως τα βρήκες,και μη μετρά τόσες νίκες
Γιατί στ' άγκαθια, γιατί σ τ' άγκαθια
Μετράει μονό η προσπάθεια
Βλέπω το μέλλον,των κερδισμένων κυπέλλων
Και λέω όχι,τέρμα οι μεγάλοι μου στόχοι
Γιατί είναι τύχη, αν τελικά θα πετύχει
Και δεν με νοιάζει,που πάω μ' οποία σου μοιάζει
Καμία εμπάθεια.. καμία εμπάθεια ...
Δεν τους ζηλεύω,μ' αρέσει απλώς να χαζεύω
Τι έχουν οι άλλοι, μες το δικό τους κεφάλι
Σε τι διαφέρουν,όλοι μπορούν να στη φέρουν
Μ' αυτά τα χάδια,που αφήνουν βαθιά σημάδια
Μη σταματήσεις,μη σταματήσεις ...
Μα ποια ζωή σου,θα πάρεις κάτι μαζί σου
Ποσά θα μείνουν,κι αν όσα θέλεις δεν γίνουν
Θα γίνουν άλλα,είναι μεγάλη η σκάλα
Δεν πάω πάσο, και αν όλα είναι να τα χάσω
Καμία ευθύνη ,ποτέ μη σώσει και γίνει..
Εγώ ομορφιά μου ,αγαπάω τα καρφιά μου
Και δεν κολώνω ,στον πρώτο δυνατό πόνο
Και πες στον Χάρο ...
Και πες στον Χάρο,θα πάω όταν γουστάρω ...
28 Σεπτεμβρίου 2009
27 Σεπτεμβρίου 2009
Άνεργοι δημοσιογράφοι
περιοδικό πολιτισμού Ως3,
Σεπτέμβριος 2009.
25 Σεπτεμβρίου 2009
Το Σύστημα
ο Σταμάτης Κραουνάκης προεξόφλησε καλλιτεχνικά
μερικά από τα σημεία των καιρών, που δεν έλλειπαν ποτέ μα σπάνια εκφράζονταν.
Κι όλα αυτά με πολύ συγκεκριμένες εικόνες,
όπως τις συναντάμε στην αστική κυρίως ζωή
ΥΓ: Σταμάτη μην κλείσεις το παράθυρο ποτέ.
23 Σεπτεμβρίου 2009
Μαρία Πολυδούρη- Ποιος ξέρει...
|
21 Σεπτεμβρίου 2009
Πίνακας
Δευτέρα Γυμνασίου, έτος σχετικά μακρινό και τα πρώτα ακούσματα «σοβαρής μουσικής» αρχίζουν και κυκλοφορούν στον μικρό μας πυρήνα. Δεν ήμασταν πολλοί, πέντε άτομα που πλήτταμε αφάνταστα με την τρέχουσα δισκογραφία όπως την ξέραμε από την τηλεόραση και τα σουξεδοραδιόφωνα. Πριν από τότε, αποσπάσματα και ρεφραίν στο ραδιόφωνο, κυρίως τις ώρες του ζάπινγκ. Η αλήθεια είναι πως μουσικές καταβολές δεν είχα ποτέ και τα πρώτα τσιμπήματα ποιότητας ήρθαν όταν ήμουν σε μια ηλικία που συνήθως δεν γίνονται αρχές από το πουθενά. Εν πάσει περιπτώσει. Αντιγραμμένες κασέτες και ελάχιστα cd (σκέψου, δεν είχα καν cd player και αναγκαζόμουν να τα ακούω στον νεοαποκτηθέν υπολογιστή) ανταλλάσσονταν εβδομάδα- εβδομάδα και προνομιούχοι φυσικά ήταν εκείνοι που οι πατεράδες τους ήταν παλιοί ροκάδες ή είχαν μεγαλύτερα αδέρφια ανάλογου ύφους. Εκείνοι είχαν πρόσβαση στην πληροφορία. Μας έμαθαν τον Σιδηρόπουλο, τον Αλκίνοο και τον Μαχαιρίτσα. Πέρα από τα στενά μας όρια, κάθε νέα ανακάλυψη μας απασχολούσε για μήνες και νιώθαμε να ανεβαίνουμε κι άλλα σκαλοπάτια ψηλότερα, σε σχέση με τον συμμαθητή που την έβρισκε με την Άννα Βίσση.
|
19 Σεπτεμβρίου 2009
Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης + Νίκος Πλατιάς στο After Dark
Πάει καιρός από την τελευταία φορά που πήγα στο After Dark της οδού Διδότου. Ήταν θυμάμαι μια αιφνίδια βραδινή έξοδος. Είχε κιόλας νυχτώσει όταν κανονίστηκε κι εμείς θα ακούγαμε ένα φιλικό συγκρότημα το οποίο πλέον ετοιμάζει δισκογραφία και την αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον, αν και είναι γνωστή η μοίρα των καλλιτεχνών που δεν έχουν καμία άκρη σε δισκογραφικές εταιρίες. Εν πάσει περιπτώσει. Η συγκεκριμένη σκηνή κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει πολλούς δημιουργούς και ερμηνευτές, τόσο στα πρώτα τους βήματα, όπου ανεβαίνουν στο μικρόφωνο για να δοκιμαστούν κυρίως με τον εαυτό τους, όσο και στη συνέχεια, όταν το όνομά τους κυκλοφορεί με μεγάλη ταχύτητα από στόμα σε στόμα και τα τραγούδια έχουν πάρει μια θέση στη συνείδηση του ακροατή, όπως ο Δημήτρης Πουλικάκος και τα Μακρινά Ξαδέρφια.
Σήμερα, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 12 το βράδυ (ναι, είναι στα πλαίσια του άφτερ...) το After Dark υποδέχεται δύο νέους δημιουργούς οι οποίοι φέρνουν στις αποσκευές τους ένα πρόγραμμα με τραγούδια δικά τους αλλά και διασκευές από στιγμές που αγαπήσαμε στο παρελθόν. Όπως λέει και το δελτίο τύπου "Δύο νέοι δημιουργοί μαζί στην σκηνή, ανταλλάζουν φιλοφρονήσεις και πισώπλατες μαχαιριές".
Ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες. Τα πρώτα του δισκογραφικά βήματα τα έκανε μέσα από την Δεύτερη Ακρόαση της Μικρής Άρκτου (μια σειρά ακροάσεων για νέους δημιουργούς την οποία πραγματοποίησε ο στιχουργός Παρασκευάς Καρασούλος), όπου ξεχώρισε με δύο τραγούδια («Ποτάμι μαύρο» και «Επαρχία»). Αμέσως μετά, το 2007, κυκλοφορεί από την Μικρή Άρκτο ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο «Φυσάει αλλιώς εδώ ο αέρας», σε στίχους, μουσική και ερμηνεία δικά του, με την συμμετοχή του συγκροτήματος «Υπόγεια ρεύματα». Σε ένα τραγούδι στίχους υπογράφει ο Οδυσσέας Ιωάννου. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει τη δεύτερη δισκογραφική του κατάθεση παρέα με την Μαρία Παπαγεωργίου.
Ο Νίκος Πλατιάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Απο το 2004 μέχρι σήμερα, συνεργάζεται σταθερά με την θεατρική ομάδα των Άνω Αμπελοκήπων "Άπλετοι Κήποι".Το 2007 σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων, διευθύνει την οργάνωση και παραγωγή της πρώτης καλλιτεχνικής συνάντησης νέων τραγουδοποιών με συμμετοχή της Δανάης Παναγιωτοπούλου, του Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη, του Ηλία Βαμβακούση και του Ορέστη Ντάντου. Παράλληλα βρίσκεται στη διαδικασία προετοιμασίας για την παραγωγή της πρώτης δισκογραφικής του δουλειάς.
After Dark
Ιπποκράτους & Διδότου 31, Εξάρχεια
Τηλέφωνο: 210 3660460
17 Σεπτεμβρίου 2009
Η αιώνια σκιά της AGB
στον βωμό της τηλεθέασης είναι σπορ των τελευταίων χρόνων;
16 Σεπτεμβρίου 2009
Μανώλης Αναγνωστάκης- Δρόμοι παλιοί
|
14 Σεπτεμβρίου 2009
Οχτώ χρόνια απουσίας του Στέλιου Καζαντζίδη
11 Σεπτεμβρίου 2009
Χρυσόστομος Καραντωνίου- Ποτάμι ο καιρός
(Δίκτυο 2009)
Έντεκα τραγούδια συν ένα ορχηστρικό βαλς συνθέτουν ένα ριψοκίνδυνο εγχείρημα για κάποιον πρωτοεμφανιζόμενο στη δισκογραφία. Κι αυτό γιατί ο Χρυσόστομος Καραντωνίου επέλεξε να λειτουργήσει πολυσυλλεκτικά από τη σκοπιά του συνθέτη, πράγμα που δεν συναντάται συχνά στις ημέρες μας. Είναι γνωστό πως για να δοθεί αποτελεσματικότερα (σε όρους αγοράς) ένα νέο καλλιτεχνικό στίγμα, αλλά και για να πιάσει τόπο γερά η συνθετική ιδιότητα, είναι πιο σύνηθες για ένα υλικό στα μέτρα του παρόντος, να γίνεται αυτόνομος δίσκος μετά το πέρας 2-3 δυνατών κι επιτυχημένων παρουσιών. Πόσω μάλλον όταν δεν πρόκειται για κύκλο τραγουδιών με σταθερό στιχουργό και ερμηνευτή. Όπως και να’ χει ο Χρυσόστομος Καραντωνίου μας παρουσιάζεται χωρίς κανένα ενδοιασμό.
Οι στίχοι ανήκουν τόσο στον ίδιο όσο στον Παναγιώτη Παπαϊωάννου, την Ελένη Μπιρμπίλη, τον Θοδωρή Μπακάλη και την Ειρήνη Γιωτοπούλου. Ερμηνεύει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου (Μουσικώς Χύμα), η Μαρίνα Δακανάλη (η κοπέλα που συνοδεύει τον Σωκράτη Μάλαμα στις εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια), ο ίδιος ο συνθέτης ενώ φιλικά, σε ένα τραγούδι, συμμετέχει ο Γεράσιμος Ανδρεάτος. Ο δίσκος στο σύνολό του, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά διακατέχεται από ένα άρωμα ελληνικότητας έτσι όπως μας την έχει δώσει κατά το παρελθόν κυρίως η σχολή των τραγουδοποιών της δεκαετίας του και ’90, χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμία περίπτωση τάση μιμητισμού. Μιμητισμό έχουμε όταν οι φόρμες (συνθετικές και ενορχηστρωτικές) είναι παρμένες σχεδόν αυτούσιες από κάποιο άλλο ρεύμα, καθώς και όταν οι στίχοι φέρουν πλαστό και κοπιαρισμένο το δακτυλικό αποτύπωμα καταξιωμένων στιχουργώ ή ποιητών. Εδώ οι καταβολές φαίνεται να έχουν απορροφηθεί πλήρως και να έχουν εκφραστεί μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης έντεχνης δημιουργίας, ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό για την εποχή την οποία διανύουμε. Αποσπασματικά συναντάμε κάποια στοιχεία ποπ μουσικής (Μια συγγνώμη) και ροκ αισθητικής και ιδεολογίας (Όφις και κρίνος, Λόγια του ανέμου) ενώ η ενορχήστρωση κρατάει τα αξιοπρεπώς τα μέτρα απέναντι στην ουσία και τα νοήματα των τραγουδιών.
Ο γενικός τίτλος θα έλεγα πως αποτυπώνει με ακρίβεια το concept του υλικού, το οποίο δεν είναι άλλο από το πέρασμα του χρόνου πάνω από τον άνθρωπο και τα βιώματα που κουβαλά. Δανειζόμενοι τα εναρκτήρια λόγια από το σημείωμα του δίσκου θα λέγαμε πως «όπως το νερό κυλάει, έτσι και ο χρόνος. Μόνο που ο τελευταίος είναι αδίστακτος…». Δεν θα διαφωνήσουμε καθόλου.
Στιχουργικά τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα, μα στην παρούσα φάση θα έλεγα πως τα τραγούδια στέκονται αξιοπρεπέστατα στον χώρο που κινούνται. Μία από τις πιο δυνατές στιγμές είναι αναμφίβολα οι Ματωμένες Λέξεις, του Θοδωρή Μπακάλη. O δίσκος κλείνει μελωδικά και ήσυχα με ένα συναισθηματικό τραγούδι αφιερωμένο στον πατέρα σε στίχους του Παναγιώτη Παπαϊωάννου, που όπως διαβάζουμε στο εσώφυλλο, πρόκειται για ένα τραγούδι σταθμό στη ζωή και των δυο τους. Ο δίσκος αφιερώνεται στη μνήμη του Κωνσταντίνου Ρούτη.
Track list
02. Τα πάθη μου τα εφήμερα (3:18)
03. Για μιαν Ιθάκη (4:48)
04. Ματωμένες λέξεις (4:12)
05. Κάθε νύχτα (3:47)
06. Μια συγγνώμη (4:03)
07. Όφις και κρίνος (4:18)
08. Λόγια τα’ ανέμου (3:59)
09. Ποτάμι ο καιρός (3:51)
10. Παραμύθια (3:54)
11. Vals del sol (4:21)
12. Έλα πατέρα (3:41)
σαν τα λιμάνια που προσμένουνε αγάπη
εσύ θ' απλώνεις τα πανιά σου στον καιρό
σε μια πορεία που εγώ χάραξα στον χάρτη… (Όφις και κρίνος)
Χλευαστικά οι ποιητές φτύνουν καινούριες λέξεις
για να διαλύσουν των ονείρων τη λαλιά.
Σιωπηλά ή δίνοντας περίτεχνες διαλέξεις
μεταμορφώνονται σε ύπουλα σκυλιά.
Άσε ψυχή τους ποιητές γράψε εσύ το ποίημα
με ματωμένες λέξεις για τους ζωντανούς.
Μην περιμένεις τίποτα κάνε το πρώτο βήμα
στην έφοδο για τους δικούς σου ουρανούς… (Ματωμένες Λέξεις)
8 Σεπτεμβρίου 2009
Βιβλία και ξερό ψωμί
Με την είσοδο του καλοκαιριού αυξάνεται, ραγδαία θαρρώ, το αίσθημα της ενοχής, όσων από εμάς δυσκολευόμαστε να βρούμε λίγο χρόνο στην κάθε ημέρα μας για την ανάγνωση ενός βιβλίου. Το κοινό χαρακτηριστικό των τεμπέληδων της λογοτεχνίας είναι η διασκέδαση και όχι η ψυχαγωγία. Όσοι ξέρουν να ψυχαγωγούνται δεν απέχουν για πολύ από τη μυρωδιά του βιβλίου. Όσοι απλά διασκεδάζουν, προσπαθούν απλώς να ξεχάσουν. Έτσι, με την είσοδο και την εδραίωση του καλοκαιριού στην καθημερινότητα, συναντάμε όλο και περισσότερο κόσμο να έχει ανοιχτό ένα βιβλίο στο τραίνο, στα πάρκα, στις παραλίες. Κι επειδή κατά την κινέζικη παροιμία, «σε έναν πεινασμένο καλύτερα να του μάθεις να ψαρεύει παρά να τον κεράσεις ένα ψάρι», εμείς για το καλοκαίρι προτείνουμε ένα blog για βιβλιοφάγους.
Η Άννα Βαρνά είναι δασκάλα Αγγλικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ζει μόνιμα στη Λάρισα. Όπως μας λέει και η ίδια, σε αυτό το blog γράφει καταρχήν για τα βιβλία που διαβάζει και τη ζωή της παρέα με αυτά. Βιβλία από την παγκόσμια και την ελληνική λογοτεχνία, την ποίηση, τον περιοδικό τύπο αλλά και πολλά δρώμενα που αφορούν στο βιβλίο, όπως το ευρύτατα διαδεδομένο bookcrossing. Κάθε βιβλίο κρίνεται από το βλέμμα μιας επαγγελματία αναγνώστριας και σερβίρονται στο κοινό φιλτραρισμένα και έτοιμα προς αφομοίωση. Σχετικά με το βιβλίο The naming of dead του Ian Rankin για παράδειγμα, γράφει «Πώς μπορείς και διαβάζεις ένα αστυνομικό βιβλίο τη στιγμή που τόσα απίστευτα γίνονται στην αστυνομία στη χώρα σου; Νομίζεις άραγε ότι οι αστυνομικοί είναι καλύτεροι σε άλλες χώρες; Πιο εξευγενισμένοι, λιγότερο ρατσιστές; [.] Άλλωστε η αστυνομία είναι παντού ίδια (same shit) και μερικές φορές οι λέξεις που χρησιμοποιούνται είναι αποκαλυπτικές: Law Enforcement Force - Σώμα Επιβολής του Νόμου. Αλλά έλα που δεν επιβάλλουν το νόμο αλλά κάτι άλλο δικό τους, το νόμο της ζούγκλας ίσως;[.] Το βιβλίο μιλάει για περίπου 250.000 ανθρώπους που πάνε σε πορείες κατασκηνώνουν και διαμαρτύρονται χωρίς να ανοίξει ρουθούνι αλλά η τηλεόραση δείχνει ως συνήθως τα επεισόδια που προκαλούν καμιά εικοσαριά εγκάθετοι».
Στην ουσία όμως δεν πρόκειται για στυγνή βιβλιοκριτική με τη μορφή που την έχουμε συνηθίσει στα διάφορα έντυπα, όπου ο χώρος είναι πολύτιμος και οι ποσότητες των βιβλίων που προορίζονται για κριτική τεράστιες. Μέσα από τα κείμενά της αναπτύσσει σταυροειδείς αναφορές στις πλοκές των βιβλίων που διαβάζει, τους χαρακτήρες και τις τοποθεσίες, αλλά και παραλληλισμούς με τη δική της καθημερινότητα, τους ανθρώπους, τα απλά γεγονότα της ζωής της που λίγο απέχουν από τα δικά μας. Ένας αδιάκοπο πλέγμα λογοτεχνίας και ζωής. «Καταλαβαίνω ότι ένα βιβλίο έχει μπει πραγματικά μέσα μου όταν εκεί που καθαρίζω ψάρια, στο νεροχύτη μου στη Λάρισα, στο δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας, σκέφτομαι ότι σίγουρα αυτή είναι μια πανάρχαια συνήθεια των ανθρώπων, ότι κάπως έτσι θα καθάριζαν τα ψάρια και οι γυναίκες των νησιών της Γαιοθάλασσας. [.] Η Ούρσουλα Λε Γκεν έχει αυτό το χάρισμα λοιπόν, με το γράψιμο της να μπαίνει στη σκέψη σου και να καρφώνεται εκεί. Να δημιουργεί ένα καινούριο κόσμο, που δεν είχες φανταστεί ποτέ. Ένα κόσμο με μάγους και σκιές, με υπεράνθρωπες δυνάμεις και σκοτεινές αδυναμίες».
Μέσα από τα κείμενά μαθαίνουμε ακόμα για πτυχές της ζωής της που συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με τη λογοτεχνία. Έτσι, με λίγη προσοχή και συνεχή παρακολούθηση μπορεί κανείς να σκιαγραφήσει ένα αρκετά αντιπροσωπευτικό πορτρέτο της. Εξάλλου, η ίδια γράφει επώνυμα, αναλαμβάνοντας κάθε πιθανή ευθύνη για καλές και κακές κριτικές σε αντίθεση με την πλειοψηφία του χώρου η οποία καλύπτεται από την ανωνυμία των ψευδωνύμων «Τα ονόματα είναι μαγικά. Τα παιδιά το ξέρουν αυτό από την αρχή, γι' αυτό όταν τα ρωτάς 'πως σε λένε' δεν απαντάνε αμέσως, περιμένουν λίγο μέχρι να σε εμπιστευτούν και να μπορέσουν να σου πουν το όνομα τους. Στη μυθολογία της Ursula Le Guin τα ονόματα, τα αληθινά ονόματα των πραγμάτων είναι και η δύναμη τους. Δεν τα λες έτσι για ψύλλου πήδημα».
Χωρίς να πλατειάζει και να φλυαρεί, η Άννα δεν τσιγκουνεύεται τη γραφή, σε αντίθεση με άλλους bloggers, οι οποίοι αποφεύγουν συστηματικά τα «σεντόνια» (μεγάλα κείμενα). Είτε αυτό συμβαίνει από πλήξη είτε από αδυναμία στην ανάπτυξη, είτε από έλλειψη εκείνου του μικροβίου που σε κάνει να δωρίζεις όλο σου το «είναι» και το κουράγιο στη γραφή. Η Άννα Βρανά δείχνει να απολαμβάνει αυτή την προσφορά γνώσης και πείρας (αν μπορεί να εννοηθεί η έννοια πείρα στο χώρο της βιβλιοφιλίας) χωρίς φυσικά να περιμένει οποιουδήποτε είδους ανταπόδοση, παρά μόνο την ικανοποίηση πως η λογοτεχνία αποτελεί όλο και περισσότερο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.
|
7 Σεπτεμβρίου 2009
Καλό φθινόπωρο
- Η πολλή και ενοχλητική ζέστη.
- Το εξίσου ενοχλητικό air condition.
- Ένας καταπληκτικός Μητροπάνος στο Θέατρο Βράχων.
- Μία Νατάσσα Μποφίλιου στο Γκάζι και άλλη μια στο Αττικό Άλσος.
- Μία Μαρία Παπαγεωργίου λίγο πριν την απογείωση.
- Ένας κρυωμένος Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Ευριπίδειο Θέατρο της Σαλαμίνας.
- Διάφορες μικροεκρδομές στη θάλασσα.
- Ένας Βασίλης Γισδάκης στο Δώρα Στράτου στου Φιλοπάππου.
- Μια εκδρομή στα Κύθηρα που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
- Μια άλλη στις Μηλιές Ηλείας για το φεστιβάλ του Μετρονόμου (κείμενο προσεχώς).
- Η Άνοδος των Ανωγείων που δεν κατάφερα να χωρέσω στο μπάτζετ.
- Μία Σαντορίνη με λάθος ηλιοβασίλεμα.
- Πολλές βόλτες στο κέντρο της Αθήνας βράδυ και με τη σωστή παρέα.
- Κάμποσες μαργαρίτες λεμόνι (κυρίως) σε ταράτσες.
- Ένας Θηβαίος και ένας Χαρούλης στο Βράχων με κάκιστο ήχο και υπό την απειλή της βροχής.
- Κάμποσα βιβλία.
- Πολύ πότισμα.
- Οι αχινοί και τα κυδώνια.
- Η απογοήτευση των εκλογών.
- Ο Πυρίνας, με ό,τι συνεπάγεται.
- Ο Σταυρός του Νότου με ό,τι συνεπάγεται.
- Ο δίσκος του Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη με ερμηνεύτρια τη Μαρία Παπαγεωργίου.
- Ο δίσκος του Μάλαμα σε στίχους Άλκη Αλκαίου.
- Η δουλειά και το σπίτι.
- Η οργάνωση σε πολλαπλά επίπεδα.
- Τα χειμερινά μεζεδοπωλεία στο κέντρο και τα ρεμπετάδικα.
- Η βροχή και το μαύρο παλτό.
1 Σεπτεμβρίου 2009
Α' Πανελλήνιοι Μουσικοί Αγώνες Κέρκυρας
Camly - A Responsive Blogger Theme, Lets Take your blog to the next level.
This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself.
This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. Find out more...
Following are the some of the Advantages of Opt-in Form :-
- Easy to Setup and use.
- It Can Generate more email subscribers.
- It’s beautiful on every screen size (try resizing your browser!)
Sign Up for Email Updates
Subscribe to our newsletter to get the latest updates to your inbox. ;-)
Your email address is safe with us!