Translate

28 Μαΐου 2009

Σπύρος Αραβανής- Η ανοσία της άγνοιας

Οδός Πανός

Ο Σπύρος Αραβανής είναι από τις πιο διακριτικές παρουσίες στο πεδίο της μουσικής δημοσιογραφίας. Δύσκολα αντιλαμβάνεσαι την παρουσία του σε έναν χώρο όπου λαμβάνει μέρος μια εκδήλωση για το ελληνικό τραγούδι ή τη λογοτεχνία αν δεν μετέχει στο πάνελ των ομιλητών (συνηθίζω να τον συναντώ σε τέτοιες περιπτώσεις ακόμα και χωρίς ραντεβού). Τον διακατέχει μια σεμνότητα. Ωστόσο, με μια αναζήτηση στο google αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το όνομα δεν είναι τυχαίο. Συνεντεύξεις, δισκοκριτικές, κριτικές ζωντανών εμφανίσεων, θέματα, απόψεις, μελέτες, αλλά και η μόνιμη, μονοσέλιδη στήλη «25+κάτι» στο Δίφωνο στην οποία σχολιάζει καυστικά- και δίχως να χαρίζεται- γεγονότα και δηλώσεις προσώπων του πολιτισμού και επιλογές.

Πέρα όμως από τη δημοσιογραφική του υπόσταση στο περιοδικό Δίφωνο, την τακτική συνεργασία στο περιοδικού Όασις για το λαϊκό τραγούδι και τη Βιβλιοθήκη της Ελευθεροτυπίας, είναι ένας άνθρωπος των γραμμάτων. Πτυχιούχος φιλόλογος, υποψήφιος διδάκτωρ στις διαπολιτισμικές σπουδές αλλά και συνεκδότης (παρέα με τον Σωτήρη Παστάκα) της διαδικτυακής, ποιητικής επιθεώρησης Ποιείν. Ένας γνώστης των λογοτεχνικών δρώμενων στην Ελλάδα, ένας σκεπτόμενος αναγνώστης που κρίνει, συγκρίνει και σχολιάζει με επιχειρήματα.

Εδώ και κάτι μήνες ο Σπύρος Αραβανής είναι λογοτέχνης «με τη βούλα». Όπως έχει πει και ο Γιώργος Μίχος (αν δεν με απατά η μνήμη μου, προς το παρόν δεν βρίσκω την καταχώρηση…), με την έκδοση του πρώτου βιβλίου ο ποιητής παύει να είναι άστεγος. Έτσι, μετά την κατά περίσταση περιπλάνησή του στα σοκάκια των περιοδικών Πλανόδιον, Οδός Πανός, Osiris (USA), e-poema, Ποιείν κ.α, ο Σπύρος Αραβανής τυπώνει τη δική του ποιητική συλλογή υπό τη στέγη της Οδού Πανός του Γιώργου Χρονά. «Η ανοσία της άγνοιας» βγαίνει στην «αγορά» σε μια περίοδο δύσκολη για την ελληνική ποίηση (το μυθιστόρημα βασιλεύει στους ουρανούς των τσαρτς του βιβλίου- όσο απασχολεί τον καθένα αυτή η παράμετρος…) κι ενώ οι ορισμοί έχουν υποστεί μέγιστη παραμόρφωση προς όφελος διαφόρων.

Το βιβλίο παρουσιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα στον Ιανό της οδού Σταδίου κι εμείς με χαρά θα είμαστε εκεί.

Πληροφορίες:

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2009, 19:00
IANOS Σταδίου 24.

Οι εκδόσεις ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή
του ΣΠΥΡΟΥ ΑΡΑΒΑΝΗ «Η ΑΝΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ».

Θα μιλήσουν:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΟΝΑΣ, ποιητής, εκδότης
ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΣΤΑΚΑΣ, ποιητής, εκδότης poiein.gr
BΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ, ποιητής, κριτικός λογοτεχνίας, μεταφραστής
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ, δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης Διφώνου.

Ερμηνεύουν μελοποιημένη ποίηση η ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ, ο ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ και ο ΑΠΟΣΤOΛΟΣ ΡΙΖΟΣ.

Χορηγοί επικοινωνίας: www.musicheaven.gr , www.poien.gr

2 σχόλια:

επί λέξει είπε...

Ωραία, με την ίδια χαρά ελπίζουμε να είμαστε κι εμείς εκεί.

Καλημέρα!

Unknown είπε...

Κι εγω καπουτσίνο θα πάρω

Camly - A Responsive Blogger Theme, Lets Take your blog to the next level.

This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself.


This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. Find out more...


Following are the some of the Advantages of Opt-in Form :-

  • Easy to Setup and use.
  • It Can Generate more email subscribers.
  • It’s beautiful on every screen size (try resizing your browser!)
Subscribe Via Email

Subscribe to our newsletter to get the latest updates to your inbox. ;-)

Your email address is safe with us!