Translate

12 Ιουνίου 2009

Μόνικα- Καλοκαίρι 2009


Ο φετινός χειμώνας έφυγε ολόκληρος στο δρόμο και στο καράβι. Πολλές διαδρομές, πολλή βενζίνη, ελάχιστος χώρος για παρκάρισμα στην Αθήνα, πολύ περπάτημα στο Κέντρο, πολύ ξενύχτι…Παρόλα αυτά, υπήρξαν μουσικές παραστάσεις που δεν κατάφερα να παρακολουθήσω, είτε από ολιγωρία, είτε από έλλειψη χρόνου και χρημάτων. Έτσι αποφάσισα- με τον τρόπο που αποφασίζω κάθε καλοκαίρι να πάω για διακοπές στη Σύμη αλλά ποτέ δεν τα καταφέρνω- να χτυπήσω συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό, όχι μόνο της Αθήνας, αλλά όποιας πόλης ευκαιρήσω (βλ. Επίδαυρο).

Τη Μόνικα δεν την έχω παρακολουθήσει ζωντανά ποτέ. Έχω ακούσει όμως πολλά για την ενέργεια που βγάζει πάνω στη σκηνή, τις διασκευές που τολμά (όπως το halleluiah του Leonard Cohen ή το Τυχερό αστέρι του Κωνσταντίνου Βήτα). Έχω δει και βιντεάκια στο youtube. Ο πρώτος προσωπικός της δίσκος, το Avatar, αποτέλεσε soundtrack του περσινού καλοκαιριού· ένα μεγάλο μα ανάλαφρο χαλί που στάθηκε να πατήσω τα απογεύματα, που ο καιρός δρόσιζε και ο κάθε δρόμος ήταν ανάγκη επιτακτική. Μετά έμαθα πως έγινε πλατινένιος. Σε μια εποχή που όλος ο κόσμος γκρινιάζει για τις πωλήσεις αυθεντικών δίσκων και το μέλλον των δισκογραφικών, η Μόνικα με μια μικρή και σχετικά άγνωστη εταιρία, την Archangel (η εταιρία αυτή λίγους μήνες πριν είχε εκδώσει τη ζωντανή ηχογράφηση του Παύλου Παυλίδη στο θέατρο Απόλλων στη Σύρο) απέδειξε πως όταν το υλικό αξίζει και η εταιρία είναι αξιοπρεπής στην παραγωγή και συνεπής στην διανομή, η αγορά παύει να «βρίσκεται σε τέλμα».

Φέτος το καλοκαίρι λοιπόν, η Μόνικα φορτώνει τα γνωστά της τραγούδια, τις διασκευές αλλά και μερικά νέα κομμάτια από το υλικό που ετοιμάζει να δισκογραφήσει και ανεβαίνει στους Βράχους του δήμου Βύρωνα . Όπως λέει και το δελτίο τύπου, πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή, με ένα πλήθος μουσικών και με όργανα που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε τέτοιες συναυλίες. Εμείς θα είμαστε εκεί (καλώς εχόντων των πραγμάτων) κουβαλώντας ό,τι πρόλαβε να μαζέψει αυτός ο δίσκος ως soundtrack, μέσα σε ενάμιση καλοκαίρι κι έναν δύσκολο χειμώνα.



Δελτίο τύπου

H Μόνικα, που αποτέλεσε αναμφίβολα το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο για τα μουσικά πράγματα της χρονιάς που πέρασε, δίνει την πρώτη της μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία την Τετάρτη 17 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων. Το κορίτσι-έκπληξη, ύστερα από αλλεπάλληλα sold out όχι μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλες τις πόλεις της περιφέρειας που εμφανίσθηκε, επιστρέφει να γιορτάσει την απονομή του πλατινένιου δίσκου για το «Avatar» καθώς και να ξεκινήσει την καλοκαιρινή περιοδεία. Η Monika κατάφερε με τον πρώτο της δίσκο να δημιουργήσει την κατηγορία “αγγλόφωνη θηλυκή τραγουδοποιός – τραγουδίστρια” στην Ελλάδα και να μας κάνει να πιστέψουμε ξανά στις δυνατότητες τις ελληνικής ροκ σκηνής.

Με προπομπό το single «Over The Hill», η Μonika συστήθηκε δισκογραφικά στο Ελληνικό κοινό τον Μάιο του 2008 με πρώτο album το «Avatar» που κυκλοφόρησε στην Archangel Music. Οι προσδοκίες για την δουλειά της δημιουργήθηκαν περίπου 3 χρόνια πριν, όταν εμφανίστηκε ζωντανά στην Γιορτή Της Μουσικής ερμηνεύοντας τα τραγούδια της. Από τότε ακολούθησαν συναυλίες με τους Calexico, οι οποίοι συνεργάστηκαν και στον δίσκο της, συναυλίες με τους Antony & the Johnsons και συμμετοχές σε διάφορα festival όπως το Synch Festival του Ιουνίου.

Με ένα φάσμα επιρροών που ξεκινά από Beatles, Χατζιδάκι, ορχηστρική pop των 60’s και φτάνει μέχρι την κιθαριστική pop των 90’s, η Μόνικα ακουμπάει στην folk, σε μια γενναία, αγνή pop αλλά και στο indie rock ύφος με το οποίο μεγάλωσε. Στο Θέατρο Βράχων η Μόνικα στο πιάνο, την κιθάρα και το ακορντεόν θα ερμηνεύσει τα τραγούδια του δίσκου της, διασκευές τραγουδιών –από τον Leonard Cohen και την Carly Simon στους Sparklehorse και τον Κωσταντίνο Βήτα- που ξαφνιάζουν, αλλά και καινούργια τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση.

Την Monika συνοδεύει η εξαιρετική εξαμελής της μπάντα, ο Άρης Ζέρβας στο τσέλο, ο Νίκος Αγλούπας στο μπάσο, ο Κρίτωνας Bελώνιας στα τύμπανα, ο Σωτήρης Πέπελας στην τρομπέτα, ο Μάνος Πατεράκης στην ηλεκτρική κιθάρα και η Σταματέλα Σπίνουλα στο βιολί. Για αυτή την μεγάλη συναυλία η Monika προσθέτει στη μπάντα της πέντε μέλη, βιόλα, δεύτερο βιολί, δύο φωνές και σαξόφωνο και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχουμε ακούσει πρόσφατα ή παλιότερα στην Ελληνική σκηνή.

Αθήνα, 17 Ιουνίου 2009- Θέατρο Βράχων δήμου Βύρωνα, Αθήνα

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009- Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη

Ώρα έναρξης: 21:30

Τιμή εισιτηρίου: € 20

Προπώληση εισιτηρίων:

-PUBLIC (Πλ. Συντάγματος),

-FNAC (Mall Athens & Γλυφάδα),

-ΙΑΝΟΣ (Σταδίου24),

-www.i-ticket.gr (801 11 60000),

-www.ticketquest.gr,

-Δημαρχείο Υμηττού,

-Ταμείο Θεάτρου Βράχων.

1 σχόλιο:

anepidoti είπε...

πως το περιμένω....τον χειμώνα την έχασα...μακάρι στις 22 νάμαι καλύτερα και να πάω!!!
λατρεύω την φωνή της, μου ταιριάζει σαν αγαπημένο χιλιοφορεμένο ρούχο!!!
καλό καλοκαίρι νάχουμε!λες να συναντηθούμε σύμη;;;
ακριβώς το ίδιο τοπροσπαθώ κι όλο κάτι τυχαίνει και βρίσκομαι αλλού!

Camly - A Responsive Blogger Theme, Lets Take your blog to the next level.

This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself.


This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. Find out more...


Following are the some of the Advantages of Opt-in Form :-

  • Easy to Setup and use.
  • It Can Generate more email subscribers.
  • It’s beautiful on every screen size (try resizing your browser!)
Subscribe Via Email

Subscribe to our newsletter to get the latest updates to your inbox. ;-)

Your email address is safe with us!