Translate

4 Οκτωβρίου 2010

GaudiGaudi είναι το ψευδώνυμο του Γιώργου Γουδή. Γεννήθηκε το 1986 και έχει ασχοληθεί με τη μουσική από πολύ νεαρή ηλικία, ξεκινώντας μαθήματα πιάνου, και αργότερα γράφοντας μουσική. Συνέχισε με κιθάρα, jazz piano και αυτήν την εποχή ολοκληρώνει τις σπουδές του στο κλασσικό πιάνο και στο πανεπιστήμιο. Έχει συμμετάσχει σε ερασιτεχνικές μπάντες, έχει δουλέψει ως μουσικός και ηχολήπτης, έχει κάνει παραγωγές και ήταν μέλος των Salata Latina (πλέον Salata Band). Αφού επιχείρησε να μετακομίσει στο εξωτερικό για σπουδές, γυρνώντας ξεκίνησε το πρώτο προσωπικό του project, στο οποίο έχει κάνει την σύνθεση, την ενορχήστρωση, έχει παίξει κιθάρα-πιάνο-ακκορντεόν, έχει τραγουδήσει και έχει κάνει την παραγωγή.

Ως μουσικοί μέχρι στιγμής συμμετείχαν οι:
Στέλλα Καραλή: Βιολί
Νίκος Πυλαρινός: Βιολί-Βιόλα
Σπύρος Βρυώνης: Τσέλλο
Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου: Σαξόφωνο
Χρήστος Δρούλιας: Μπάσσο
Δημήτρης Γιαννούχος: Τύμπανα

Ο Gaudi συμμετείχε με το τραγούδι "The Absence of Many" στο 48 hour music project, παίρνοντας το πρώτο βραβείο (best song award), καθώς και τα βραβεία καλύτερων στίχων και καλύτερου σχεδιασμού εξωφύλλου. Στο τραγούδι "The Absence of Many" έχει κάνει την σύνθεση, παραγωγή, ενορχήστρωση, έχει γράψει τους στίχους, έχει παίξει τύμπανα, μπάσσο, κιθάρα και έχει τραγουδήσει, ενώ η Στέλλα Καραλή έχει παίξει τα βιολιά.


Παρατηρείται στο 90% των περιπτώσεων των καλλιτεχνών του myspace να επιλέγουν ψευδώνυμα για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.
    Yπάρχει μια ανάγκη αποστασιοποίησης του καλλιτέχνη από το ίδιο του το έργο, η τέχνη είναι η συνεκδοχή της πραγματικότητας μέσα από το φίλτρο ενός ανθρώπου, άρα ως βιωματική και ειλικρινής σε εκθέτει. Γι αυτό το ψευδώνυμο λειτουργεί σαν προσωπείο πίσω από το οποίο κρύβεσαι για να μπορείς να εκτεθείς ελεύθερα. Πιστεύω ότι και ο ξένος στίχος λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, σε διευκολύνει να πεις αυτά που θές χρησιμοποιώντας λέξεις λιγότερο φορτισμένες και ταυτόχρονα κατανοητές από ένα κοινό που έχει μεγαλώσει με μια διεθνή παράδοση, στην οποία χωράνε τα Ρεμπετικα αλλά και ο Leonard Cohen. Ο Oscar Wilde έχει πει: Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth. 

Ενώ οι περισσότεροι στο myspace κατηγοριοποιούν τη μουσική τους εντάσσοντάς την σε κάποια κατηγορία (folk, pop, rock, indie κλπ) εσύ δεν το κάνεις. Γιατί; 
    Οι κατηγορίες της μουσικής είναι βοηθητικές για να προσδιορίσεις αυτό που ακούς, για να καταλάβεις εκ των προτέρων με τι έχεις να κάνεις, η για να αγοράσεις από το δισκάδικο τη μουσική που σου αρέσει. Δεν θέλω να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου, και δεν θέλω να προκαταβάλλω κανέναν. Άν τώρα κάποιος θέλει να ακούσει κάτι συγκεκριμένο, μπορεί να ψάξει κάτι συγκεκριμένο. Για μένα οι δύο μεγάλες σχολές είναι η κλασσική μουσική και η τζαζ, τα υπόλοιπα είναι στυλιζάρισμα. Εδώ υπάρχει ένα λεπτό σημείο: για να κάνεις κατι ωραίο, μικρό και απλό, όπως είναι ένα τραγούδι, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις τις γνώσεις αλλά, αντιθέτως, να ξεχάσεις τις συμβάσεις της λόγιας μουσικής. 

Μίλησέ μας για το 48 hour music project, πώς αποφάσισες να πας εκεί; Είναι χρήσιμα τελικά τα βραβεία για έναν καλλιτέχνη;
    Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να καταλάβω αν βοηθούν τα βραβεία ή όχι, δεν έχει περάσει ούτε εβδομάδα.. Φαντάζομαι ότι θα παίξουν τον ρόλο τους πάντως. Το 48 hour music project μου φάνηκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιδέα και αποδείχθηκε πολύ συμπαθητικό και δημιουργικό.

Πώς γράφεις; 
    Τα θέματα μου συνήθως προέρχονται από περιόδους προσωπικών κρίσεων και όχι από περιόδους ηρεμίας ή ευτυχίας. Είναι η απόδοση της εικόνας που έχω για τον κόσμο, η καταγραφή της πραγματικότητας ή των ονείρων μου, είναι βιωματικά και είναι μέρος μιας γενικής αναζήτησης η οποία μπορεί να αφορά και άλλους, μπορεί να αφορά και μόνο εμένα. Το να γράφω για μένα λειτουργεί λυτρωτικά, είναι μια εξωτερίκευση, πότε είναι ψίθυρος και πότε κραυγή. Το The Absence of Many, που έγραψα για το 48 hour music project έχει κοινωνικό θέμα, μιλάει για κάτι που έχουμε όλοι στο μυαλό μας, ότι κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για αυτά πού συμβαίνουν γύρω μας.

Πιστεύεις ότι το myspace σε έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής;
     Το myspace με έχει φέρει σε επαφή με πολλούς ανθρώπους και με έχει βοηθήσει να μοιραστώ τη μουσική που γράφω, είναι ο νέος τρόπος, τουλάχιστον για όσο κρατήσει.

Η σχέση σου με τις εταιρίες;
     Προς το παρόν δεν έχω κάποια εταιρία να με προωθεί, και τις παραγωγές τις κάνω μόνος μου. Έχω προτάσεις τελευταία και περιμένω να δώ τι θα γίνει.

Τι σχέδια έχεις από εδώ και πέρα;
     Αν όλα πάνε καλά και μετά το καλοκαίρι θέλω να ξεκινήσω συναυλίες και σιγά σιγά να μπώ στην τελική εύθεία για την έκδοση του πρώτου μου δίσκου.

Δείτε επίσης: www.jumpingfish.gr/georgegou

*Πρώτη δημοσίευση www.e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Camly - A Responsive Blogger Theme, Lets Take your blog to the next level.

This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself.


This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. Find out more...


Following are the some of the Advantages of Opt-in Form :-

  • Easy to Setup and use.
  • It Can Generate more email subscribers.
  • It’s beautiful on every screen size (try resizing your browser!)
Subscribe Via Email

Subscribe to our newsletter to get the latest updates to your inbox. ;-)

Your email address is safe with us!