Translate

11 Απριλίου 2011

Paint On Silence





Οι Paint On Silence είναι ένα διμελές ορχηστρικό σχήμα από την Αθήνα, που δημιουργήθηκε στην Πάτρα το χειμώνα του 2007, λόγω φοίτησης στο Πολυτεχνείο της πόλης στο τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών. Χρησιμοποιούν κιθάρες, μπάσο, πλήκτρα, υπολογιστή και λούπες για να απoτυπώσουν μουσικές εικόνες. Από το ξεκίνημα αναζητούν την ταυτότητά τους ή οποία γίνεται όλο και ποιο ανάγλυφη με το EP που κυκλοφόρησαν το Δεκέμβριο του 2010. Έχουν 3 live
στο ενεργητικό τους και το ένα μίσο είναι μέλος του σχήματος The Place Within.

Στο όνομά σας χρησιμοποιείτε τη σιωπή, ενώ πρόκειται για ένα σχήμα που με τη μουσική διαλύει τη σιωπή. Θέλετε να μας εξηγήσετε πώς προέκυψε το όνομά σας, τι σημαίνει και τι ρόλο παίζει η σιωπή και η εικόνα στη δραστηριότητά σας;

Το όνομα Paint On Silence προέκυψε από την φράση του διευθυντή ορχήστρας Leopold Stokowski, "A painter paints his pictures on canvas. But musicians paint their pictures on silence" την οποία και είχαμε δει στο ξεκίνημα του ντοκιμαντέρ "Screaming Masterpiece" για την ισλανδική μουσική σκηνή. Όπως φαίνεται και από τη φράση του Stokowski, η σιωπή είναι το μουσικό αντίστοιχο του λευκού καμβά πριν αρχίσει η διαδικασία της δημιουργίας. Πέρα από αυτό η σιωπή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μουσικής όχι μόνο για μας αλλά για όλους όσους ασχολούνται με αυτή. Η εικόνα είναι ίσως κάτι που έχουμε στο μυαλό μας πριν αρχίσουμε να παίζουμε ένα κομμάτι και είναι τελικά αυτό που αποδίδεται μέσα από αυτό σε κάποιον που το ακούει. Έχουμε επιρροές από μουσικούς με έντονο το κινηματογραφικό στοιχείο στη μουσική τους, εννοώντας την υφή των ήχων και την εξέλιξη (ενός θέματος για παράδειγμα) μέσα στις δημιουργίες τους, ακριβώς όπως σε μία ταινία. Η μουσική μας έχει σκοπό την δημιουργία μιας εικόνας στη φαντασία του ακροατή, κυρίως μέσα από τα διάφορα συναισθήματα που ενδέχεται να προκαλέσει.

Το cd σας το διαθέτετε δωρεάν μέσω ταχυδρομείου. Γιατί; 

Μας αρέσει η ιδέα του υλικού μέσου, θα θέλαμε αυτό που έχουμε φτιάξει να είναι και χειροπιαστό. Το cd μας το διαθέτουμε και ως free download στο http://paintonsilence.bandcamp.com.

Το ένα μισό, γράφετε, είναι μέλος και ενός άλλου συγκροτήματος. Πώς σας επηρεάζει η ενασχόλησή σας με ένα άλλο σχήμα; Θετικά και αρνητικά. 

Το μόνο αρνητικό πιστεύω σε αυτό είναι το πως μοιράζεται ο χρόνος, αλλά η ενασχόληση αυτή μόνο θετική μπορεί να είναι, η αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους που έχουν την δική τους οπτική γωνία για τη μουσική είναι πολύτιμη γιατί εκτός από το δέσιμο που δημιουργείται μέσα από την μουσική, είναι και καταλύτης για την αναθεώρηση των δικών μας απόψεων και σκέψεων γι αυτή.

Φαντάζομαι δεν βιοπορίζεστε από τη μουσική... Τι δουλειές κάνετε;

Δεν νομίζουμε ότι η μουσική μας και αυτό που θέλουμε να πούμε μέσα από αυτή έχει οποιαδήποτε σχέση με το ποιοι είμαστε και το τι κάνουμε στη ζωή μας. Δεν είναι κάτι που θέλουμε να μοιραστούμε και πιστεύουμε ότι δεν αφορά όσους τυχών μας ακούνε.

Αναφέρετέ μας ο καθένας τους 3 τελευταίους δίσκους που αγόρασε και πότε ήταν αυτό.

Ekos Quartet - In A Dream Full Of Charm
Figurant - The way back home EP
John Frusciante - The Empyrean (2009)

Ekos Quartet - In A Dream Full Of Charm
Steve Reich - Music for 18 Musicians
Portishead - Third

Τι έχουμε να περιμένουμε από εδώ και στο εξής;

Προς το παρόν βρισκόμαστε σε παύση λόγω υποχρεώσεων και απόστασης. Ακόμα και για εμάς το μέλλον επιφυλλάσει εκπλήξεις, όμως σίγουρα θα προσπαθούμε να ενημερώνουμε όποιον ενδιαφέρεται για οποιαδήποτε δραστηριότητα μας.

*Πρώτη δημοσίευση www.e-tetradio.gr. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Camly - A Responsive Blogger Theme, Lets Take your blog to the next level.

This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself.


This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. Find out more...


Following are the some of the Advantages of Opt-in Form :-

  • Easy to Setup and use.
  • It Can Generate more email subscribers.
  • It’s beautiful on every screen size (try resizing your browser!)
Subscribe Via Email

Subscribe to our newsletter to get the latest updates to your inbox. ;-)

Your email address is safe with us!