Translate

19 Σεπτεμβρίου 2009

Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης + Νίκος Πλατιάς στο After Dark


Πάει καιρός από την τελευταία φορά που πήγα στο After Dark της οδού Διδότου. Ήταν θυμάμαι μια αιφνίδια βραδινή έξοδος. Είχε κιόλας νυχτώσει όταν κανονίστηκε κι εμείς θα ακούγαμε ένα φιλικό συγκρότημα το οποίο πλέον ετοιμάζει δισκογραφία και την αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον, αν και είναι γνωστή η μοίρα των καλλιτεχνών που δεν έχουν καμία άκρη σε δισκογραφικές εταιρίες. Εν πάσει περιπτώσει. Η συγκεκριμένη σκηνή κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει πολλούς δημιουργούς και ερμηνευτές, τόσο στα πρώτα τους βήματα, όπου ανεβαίνουν στο μικρόφωνο για να δοκιμαστούν κυρίως με τον εαυτό τους, όσο και στη συνέχεια, όταν το όνομά τους κυκλοφορεί με μεγάλη ταχύτητα από στόμα σε στόμα και τα τραγούδια έχουν πάρει μια θέση στη συνείδηση του ακροατή, όπως ο Δημήτρης Πουλικάκος και τα Μακρινά Ξαδέρφια.

Σήμερα, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 12 το βράδυ (ναι, είναι στα πλαίσια του άφτερ...) το After Dark υποδέχεται δύο νέους δημιουργούς οι οποίοι φέρνουν στις αποσκευές τους ένα πρόγραμμα με τραγούδια δικά τους αλλά και διασκευές από στιγμές που αγαπήσαμε στο παρελθόν. Όπως λέει και το δελτίο τύπου "Δύο νέοι δημιουργοί μαζί στην σκηνή, ανταλλάζουν φιλοφρονήσεις και πισώπλατες μαχαιριές".

Ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες. Τα πρώτα του δισκογραφικά βήματα τα έκανε μέσα από την Δεύτερη Ακρόαση της Μικρής Άρκτου (μια σειρά ακροάσεων για νέους δημιουργούς την οποία πραγματοποίησε ο στιχουργός Παρασκευάς Καρασούλος), όπου ξεχώρισε με δύο τραγούδια («Ποτάμι μαύρο» και «Επαρχία»). Αμέσως μετά, το 2007, κυκλοφορεί από την Μικρή Άρκτο ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο «Φυσάει αλλιώς εδώ ο αέρας», σε στίχους, μουσική και ερμηνεία δικά του, με την συμμετοχή του συγκροτήματος «Υπόγεια ρεύματα». Σε ένα τραγούδι στίχους υπογράφει ο Οδυσσέας Ιωάννου. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει τη δεύτερη δισκογραφική του κατάθεση παρέα με την Μαρία Παπαγεωργίου.


Ο Νίκος Πλατιάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Απο το 2004 μέχρι σήμερα, συνεργάζεται σταθερά με την θεατρική ομάδα των Άνω Αμπελοκήπων "Άπλετοι Κήποι".Το 2007 σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων, διευθύνει την οργάνωση και παραγωγή της πρώτης καλλιτεχνικής συνάντησης νέων τραγουδοποιών με συμμετοχή της Δανάης Παναγιωτοπούλου, του Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη, του Ηλία Βαμβακούση και του Ορέστη Ντάντου. Παράλληλα βρίσκεται στη διαδικασία προετοιμασίας για την παραγωγή της πρώτης δισκογραφικής του δουλειάς.

After Dark
Ιπποκράτους & Διδότου 31, Εξάρχεια
Τηλέφωνο: 210 3660460


Περισσότερα:



και στο Facebook.

1 σχόλιο:

Υάδα είπε...

Είναι πραγματικά υπέροχο να βλέπουμε νέους ανθρώπους, καινούργια σχήματα στη μουσική σκηνή να κάνουν την εμφάνισή τους.
Και το After Dark έχω ακούσει πως είναι πολύ καλό μαγαζί. Τυχερός όποιος βρεθεί απόψε εκεί.

Καλό σου βράδυ και αν πας κι εσύ να περάσεις καλά :-)

Camly - A Responsive Blogger Theme, Lets Take your blog to the next level.

This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself.


This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. Find out more...


Following are the some of the Advantages of Opt-in Form :-

  • Easy to Setup and use.
  • It Can Generate more email subscribers.
  • It’s beautiful on every screen size (try resizing your browser!)
Subscribe Via Email

Subscribe to our newsletter to get the latest updates to your inbox. ;-)

Your email address is safe with us!