Translate

3 Δεκεμβρίου 2009

Galliard



www.myspace.com/thegalliard




Οι Galliard είναι ένα συγκρότημα που μετράει ήδη 12 χρόνια πορείας στον χώρο της rock σκηνής στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο ιδίωμα του folk-rock με στοιχεία από την ιρλανδική παραδοσιακή μουσική. Ο πυρήνας του συγκροτήματος αποτελείται από τέσσερις φίλους που κατάλαβαν από νωρίς ότι τους ενώνει κάτι παραπάνω...





Τα ιδρυτικά μέλη είναι:





Δημήτρης Μπάρμπας. Η φωνή του συγκροτήματος. Ελληνικά και Αγγλικά φωνητικά στα τραγούδια και frontman με όλη τη σημασία της έννοιας. Είναι επίσης εκείνος που λέει και τα αστεία στα live βγάζοντας προς τα έξω το χαρακτηριστικό χιούμορ της παρέας...Επίσης έχει αναλάβει και το promotion γενικά της μπάντας όπως άλλωστε θα περίμενε κανείς από έναν συντάκτη του www.rocking.gr





Ηλίας Μυτάτος. Κιθάρα ρυθμική. Έντονα ρυθμική! Ηλεκτρική και ακουστική. Με στοιχεία από ιρλανδικό folk και country μουσική αλλά και κλασσικό hard rock ύφος όταν αυτό απαιτείται ....Στα live συχνά αναλαμβάνει και έναν ακόμα ρόλο, εκείνον του τραγουδιστή, όταν το ρεπερτόριο της βραδιάς κλίνει πιο πολύ προς μουσικές στις οποίες έχει ιδιαίτερη πείρα.





Χρήστος Ντάνος. Οτιδήποτε έχει σχέση με πλήκτρα.....Από keyboards μέχρι computer! Ο πληκτράς του συγκροτήματος και εκείνος που κάνει όλη τη σκληρή δουλειά της παραγωγής σε κάθε νέα δουλειά των Galliard! Πολύ συχνά τα υπόλοιπα μέλη πλαισιώνουν και προσωπικές του συνθέσεις σε solo projects.Στα ακουστικά live εκτελεί και χρέη ηχολήπτη...





Μιχάλης Ανδριτσόπουλος.Ο lead κιθαρίστας και συνθέτης του group. Επιρροές από το χώρο της κλασσικής μουσικής ενώνονται με τον folk ήχο και δένουν το συγκρότημα σ’ ένα rock περιτύλιγμα!







Ψάχνοντας στο λεξικό δεν συνάντησα τη λέξη "Galliard".





Η λέξη GalliarD προέκυψε μέσα από μια συζήτηση ανάμεσα στα μέλη της μπάντας, κάπου γύρω στο 1997. Ο τίτλος αντιπροσωπεύει μια κοινή αγάπη που μοιραζόμαστε με τα παιδιά για την εποχή της Αναγέννησης και τα όσα αυτή πρεσβεύει για την ανάπτυξη της τέχνης της μουσικής και όχι μόνο. Άλλωστε η μουσική μας είναι κατά πολύ επηρρεασμένη από την εποχή της αναγέννησης, μια επιρροή που μπορεί κανείς να αναγνωρίσει ακόμα και μέσα από τις «σκληρότερες» συνθέσεις μας.

Πού συναντώνται μέσα σας ο Μπαχ με τους... Blackmore's Night;






Συναντώνται μέσα στην μπάντα μας γιατί ο Blackmore (Deep Purple, Rainbow, Blackmore’s Night) ήταν ένας από τους μουσικούς που απέδειξαν το πόσο αρμονική μπορεί να είναι η μετάβαση από την κλασσική κουλτούρα στο Rock N Roll.Αν μάλιστα έπρεπε να «περιγράψουμε» την μουσική μας και αυτή την συνάντηση με μια και μόνο εικόνα τότε αυτή θα ήταν η εικόνα του Bach να κρατάει ηλεκτρική κιθάρα και να πίνει ταυτόχρονα μια Guinness με φόντο τα βουνά της Σκωτίας, τα κάστρα της Γερμανίας, τις γέφυρες της Βενετίας και ασφαλώς τα ελληνικά νησιά…..





Οι Galliard είναι συγκρότημα εδώ και 12 χρόνια. Αλήθεια, τι καταφέρατε όλο αυτό το διάστημα;





Ξεκινήσαμε, λοιπόν, το 1997 σαν μαθητές του λυκείου ως ομάδα 4 παιδιών που βρήκαν για κοινό σημείο αναφοράς τους την αγάπη που είχαν για την μουσική. Ο Μιχάλης Ανδριτσόπουλος αποτέλεσε τον κρίκο που έκλεισε την αλυσίδα τριών συμμαθητών όπως ήμασταν οι Ηλίας Μυτάτος, Χρήστος Ντάνος και Δημήτρης Μπάρμπας. Κάτω από το όνομα των GalliarD ζήσαμε μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές των εφηβικών και των φοιτητικών μας χρόνων. Τα όνειρά μας τότε περιορίζονταν στα σχολικά όρια ή ακόμα και στα τοπικά σύνορα της περιοχής που αποτελεί την μουσική μας γενέτειρα που είναι η Ν.Σμύρνη. Οι στόχοι ασφαλώς εξελίχθηκαν και κατέληξαν μέσα στα χρόνια να μην έχουν οροφή. Τα όνειρά μας δεν έχουν όριο κι αυτό είναι που μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε καθημερινά ξεπερνώντας κάθε δυσκολία που φέρνει μπροστά μας η καθημερινότητα. Σκοπός μας είναι η ενεργητική μας παρουσία στην μουσική σκηνή του σήμερα και του αύριο μέσα από την δισκογραφία μας και τις ζωντανές μας εμφανίσεις σε Ελλάδα κι εξωτερικό.





Η δισκογραφία είναι ένα «δυσνόητο» κεφάλαιο στην Ελλάδα. Είναι ένα θέμα που μας ταλαιπώρησε πολύ καθώς δεν καταφέραμε μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια να φτάσουμε σε μια συμφωνία με κάποια δισκογραφική με όρους που δεν θα έπλητταν την προσωπικότητά μας, την δουλειά μας και τις ιδέες μας. Έτσι, λοιπόν, κάναμε πάντοτε ζωντανές εμφανίσεις  δουλεύοντας παράλληλα πάνω σε δικό μας υλικό μέρος του οποίου βρήκε δισκογραφική στέγη όπως όλα δείχνουν και οδεύει προς την επίσημη κυκλοφορία του.





Το 2008 γράψατε το βασικό τραγούδι για την ταινία μικρού μήκους "Πάνω δεξιά Σ' αγαπώ" . Πείτε μας δυο λόγια.





Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμάς το να συνεργαστούμε με ανθρώπους της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου. Μετά από πρόσκληση του σκηνοθέτη Γιάννη Γεωργιουδάκη , με μεγάλη μας χαρά ντύσαμε μουσικά την ταινία μικρού μήκους «Πάνω, Δεξιά, Σ’αγαπώ» με το κομμάτι μας «Μην Ξεχνάς». Όμως η πρόκληση ήταν ακόμα μεγαλύτερη από την μουσική επένδυση της ταινίας καθώς κληθήκαμε να συμμετέχουμε σε αυτή παρέα με τον Λαέρτη Μαλκώτση και την Δήμητρα Τζιόβα παίζοντας τους εαυτούς μας, οι οποίοι, σαν μπάντα λάβαμε μέρος σε ένα παράξενο παιχνίδι των δύο πρωταγωνιστών.





Είναι στις προθέσεις σας να γράψετε και στο μέλλον μουσική για ταινίες;





Η μουσική επένδυση θεατρικών παραστάσεων είναι κάτι με το οποίο έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα ο Μιχάλης, ο κιθαρίστας μας, και είναι εμφανές ότι  η μουσική των GalliarD έχει μια έντονη επιρροή από soundtracks. Κάτι το οποίο προδίδει ασφαλώς και την δική μας πρόθεση να ασχοληθούμε με τον συγκεκριμένο τομέα όταν ασφαλώς μας ζητηθεί κάτι ανάλογο.





Στα σκαριά είναι και η πρώτη σας δισκογραφική δουλειά...





Η πρώτη μας δισκογραφική δουλειά βρίσκεται αυτή την στιγμή στο στάδιο της παραγωγής και προορίζεται να βρεθεί τα ράφια των δισκοπωλείων στις αρχές του 2010. Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα το album θα ονομάζεται “Velvet Rings” και θα αποτελείται από 14 ολοκαίνουριες συνθέσεις. Οι περισσότερες από αυτές θα είναι στην αγγλική γλώσσα ενώ δεν θα μπορούσαμε ασφαλώς να μην συμπεριλάβουμε και κομμάτια με ελληνικό στίχο γιατί πιστεύουμε πολύ στην δύναμη της ελληνικής γλώσσας. Το ύφος του album χαρακτηρίζεται από το σύνολο των επιρροών κάθε μέλους ξεχωριστά. Δημιουργείται από την αγάπη του Μιχάλη για την κλασσική μουσική, από το ενδιαφέρον του Χρήστου για την progressive rock σκηνή, από την τάση του Ηλία για την έντεχνη ελληνική μουσική και  από τη λατρεία του Δημήτρη στην hard rock. Η σύμπραξη αυτή ονομάζεται “Velvet Rings”.





Ήδη έχουμε ξεκινήσει να εμφανιζόμαστε ζωντανά σε Live σκηνές της Αθήνας προετοιμάζοντας το έδαφος για το επερχόμενο album ενώ, η επόμενη μέρα της κυκλοφορίας του, θα μας βρει και πάλι στον δρόμο να ζωντανεύουμε την μουσική μας σε όσο περισσότερα σημεία είναι εφικτό του ελληνικού και όχι μόνο χάρτη.




*Πρώτη δημοσίευση www.e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Camly - A Responsive Blogger Theme, Lets Take your blog to the next level.

This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself.


This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. Find out more...


Following are the some of the Advantages of Opt-in Form :-

  • Easy to Setup and use.
  • It Can Generate more email subscribers.
  • It’s beautiful on every screen size (try resizing your browser!)
Subscribe Via Email

Subscribe to our newsletter to get the latest updates to your inbox. ;-)

Your email address is safe with us!