Translate

23 Δεκεμβρίου 2010

Εμμανουηλίδης & Παπαγεωργίου στο ΜΕΤΡΟ



Είναι η πρώτη φορά που οι δύο καλλιτέχνες ανεβαίνουν στη σκηνή ενός μαγαζιού σαν το Μετρό. Όσοι από εμάς τους είχαμε παρακολουθήσει στις μικρότερες μουσικές σκηνές όπου εμφανιζόταν τα τελευταία χρόνια είδαμε το μεγαλύτερό τους βήμα μέχρι σήμερα. Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν τις Δευτέρες 13 και 20 Δεκεμβρίου 2010 ενώ το ραντεβού μάλλον ανανεώνεται για το Φεβρουάριο. 

Από τη μία ο ήχος ήταν σχεδόν αψεγάδιαστος και καλορυθμισμένος, πράγμα που αναδείκνυε πλήρως τις φωνητικές ικανότητες της Μαρίας Παπαγεωργίου και τις χαρακτηριστικές ερμηνείες του Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη. Από την άλλη, η αισθητική του μαγαζιού, τα φώτα αλλά και η πολύ καλή συμβολική, low budget διακόσμηση της σκηνής με χαρτόκουτα κι εφημερίδες, μοιάζει να φέρνει τους καλλιτέχνες ενώπιον της ιδιοσυγκρασίας τους. Η Μαρία Παπαγεωργίου είναι μια νέα, καταπληκτική τραγουδίστρια, η οποία ξεπέρασε το άγχος της απέναντι στον κόσμο μετά το πρώτο τραγούδι. 
Τόσο η χροιά και η έκταση τής φωνής, όσο και ο τρόπος που ερμηνεύει, μας θυμίζει ότι το καλό τραγούδι δεν θα πάψει να έχει ποτέ τους εκφραστές που τού αξίζουν, ακόμα και στις νεαρές ηλικίες.

Ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της νέας γενιάς, έχοντας στο ενεργητικό του ως δημιουργός δύο δίσκους (Φυσάει αλλιώς εδώ ο αέρας και Όμορφοι και ηττημένοι) και μια συμμετοχή, σε στίχους τού Μάνου Ελευθερίου. Ερμηνευτικά εμφανίζεται βελτιωμένος, αποδίδοντας αυτή τη φορά, πέρα από τα δικά του, τραγούδια όπως το Χάρτινο τσίρκο (Τρύπες), η Παράγκα (Σαββόπουλος), η Αρκούδα (Θεοδωράκης) σε πολύ όμορφες εκτελέσεις, ενώ το επικοινωνιακό του χάρισμα με το κοινό δείχνει ότι πίσω από το ταλέντο ακολουθεί μια προσωπικότητα.

Στις πολύ δυνατές στιγμές του προγράμματος συμπεριλαμβάνονται καταρχήν η εκρηκτική ερμηνεία της Παπαγεωργίου στο Όμορφοι και ηττημένοι, το Στην ερημιά τού ήχου, οι πολύ πετυχημένες διασκευές στο Τι τα θέλεις τα λεφτά που ενώνει το μαγαζί σε μια παρέα και Billy Jean του Michael Jackson, αλλά και η εκτέλεση του Eleanor Rigby των Bealtles με τον Γιάννη Μπούρα και τον Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη στα φωνητικά. Κατά δεύτερον η καθήλωση που προσφέρει το τραγούδι Θεατρίνοι του Εμμανουηλίδη σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, το Ποτάμι μαύρο, το 700 ευρώ το μήνα, το Αν ακούς του Χρήστου Θηβαίου αλλά και η ska διασκευή στο τραγούδι του Θάνου Μικρούτσικου Οι 7 νάνοι στο s/s Cyrenia. Τέλος, τα μέλη της ορχήστρας, σταθεροί συνεργάτες των δύο καλλιτεχνών τα τελευταία χρόνια, φάνηκαν πιο δεμένοι από ποτέ, με τον (καταπληκτικό) Χρήστο Τόλη στο πιάνο, τον Γιάννη Μπούρα στις ηλεκτρικές κιθάρες, τον Θανάση Αρχανιώτη στα τύμπανα και τον Θάνο Κολοκυθά στο μπάσο. 

Επρόκειτο εν ολίγοις για ένα πρόγραμμα που αξίζει και με το παραπάνω και μάλιστα με την πρόταση των καλλιτεχνών η είσοδος να είναι 15 ευρώ με ποτό.

@Οι φωτογραφίες είναι της Ελευθερίας Άνθη. 

*Πρώτη δημοσίευση www.musicpaper.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Camly - A Responsive Blogger Theme, Lets Take your blog to the next level.

This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself.


This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. Find out more...


Following are the some of the Advantages of Opt-in Form :-

  • Easy to Setup and use.
  • It Can Generate more email subscribers.
  • It’s beautiful on every screen size (try resizing your browser!)
Subscribe Via Email

Subscribe to our newsletter to get the latest updates to your inbox. ;-)

Your email address is safe with us!